Hem > Tips > Fläskfiléslantar med pesto

Fläskfiléslantar med pesto

För denna delikata maträtt behöver du följande:

  • 1st fläskfilé
  • 1st pesto-burk
  • chilipulver
  • salt
  • vitpeppar

Så här gör du:

Trimma fläskfilén och gnid sedan in den rikligt med pesto, för att peston ska fastna ordentligt kan man skära små skåror längs med fläskfilén.
Skär upp filén i slantar.
Krydda slantarna efter behag med vitpeppar, chilipulver och salt.
Stek på hög medelvärme i en teflonpanna.

Serveras med ris och sås gjord på sky ifrån stekpannan eller potatisgratäng med pesto och fetaost.

Categories: Tips Taggar: , , , , ,
  1. mars 11th, 2010 i 22:41 | #1

    Åh, ett inlägg jag faktiskt kan kommentera! =P Verkar gott de där (förutom att ja inte tycker om fetaost, men den kanske man inte måste ha?) Är det så att man kan hyra in dig som kock så fixar du det nån kväll framöver? Låter som en toppenidé tycker jag =)

  2. mars 11th, 2010 i 22:43 | #2

    Och du förresten, jag nästan dör av nyfikenhet här över vad igelkotten under din trappa tycker om detta recept =)

  3. mars 11th, 2010 i 23:11 | #3

    Det är väldigt gott och ja, man kan skippa fetaosten om man vill. Nu är jag ju inte proffesionell kock, men visst…en middag skulle vi väl kunna ordna någon gång? Antingen hos oss eller hos er? 🙂

  4. mars 11th, 2010 i 23:12 | #4

    Du, det har jag ingen aning om. Känner att det vore lite elakt att väcka den nu när den ligger i ide också bara för att ställa frågan.