Hem > Recept, Tips > Teriyakiribs i ugn

Teriyakiribs i ugn

För 2 personer.

Det här behöver du:
1kg tunna revbensspjäll
2-3 msk honung
1-1,5 dl teriyakisås (Bluedragon fungerar alldeles utmärkt)
2-4 vitlöksklyftor
Överkurs: Färsk ingefära att riva av lite i såsen efter smak.

Kryddor (salt, cayennepeppar, paprika-/chilipulver eller Tony Chachere’s Creole som fungerar super!)

1st pensel
1st liten skål
1st stor ugnsfast form
1st liten skarp kniv

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Rör ihop honung och teriyakisås i en liten skål.
3. Pressa ner vitlöken i skålen och blanda runt.
4. Lägg i revbensspjällen i formen (dela och lägg pussel vid behov), pensla på såsröran och krydda vardera sidan. ”Bensidan” ska vara nedåt.
5. När ugnen fått upp värmen, ställ in formen och sätt klockan på 3-4 tim.
6. Pensla på köttet regelbundet under tiden som det står i ugnen, var 30’e minut ungefär, fram tills att såsen är slut.
7. När klockan ringer, kontrollera att köttet är färdiglagat genom att skära i ”klubban” mellan benen.
Edit: Sätt ugnen på 150-160° och klockan på 50-60 min om det är bråttom, det blir inte lika mört men minst lika gott.

Serveras med fördel till klyftpotatis och något såsaktigt.

Categories: Recept, Tips Taggar: , , , ,
  1. Inga kommentarer än.