Hem > Recept > Grillat högrev

Grillat högrev

Resultatet av recept nedan kan variera då kvaliteten på högrev kan vara olika.

Man behöver följande:
1 bit högrev (800g – 1kg)
Salt
Peppar
Smör
Chilirub (eller annan valfri rub)
Olja
En Sous vide
En grill (gasolgrill underlättar)

Instruktion:
Torka tort köttet, salta och peppra sedan efter behag.
Vackumpacka sedan eller lägg i ziplock-påse med en smörklick på vardera sidan, kör köttet sedan ca 20-24 timmar på 64 grader i sousviden.
När klart, ta ur köttet hur påsen och lägg på ett fat eller i en form. Se till att spara skyn, blir väldigt gott att göra sås på den. Torka torrt köttet och låt vila några minuter, torka torrt igen.
Gnid in köttet ordentligt med chilirub, stänk/pensla lite olja på vardera sidan och gå ut till grillen.
Grilla på väldigt hög värme i ett par minuter på vardera sidan tills köttbiten har en fin och gärna krispig yta, det gör ingenting om oljan börjar brinna då det enligt mitt tycke bara hjälper till att ge en fin yta.

Passar bra till potatissallad, ugnsstekt potatis, kokt potatis med sås gjord på skyn, potatisgratäng, blandsallad.
Skär upp köttbiten vid servering som du gör med en flintastek.

Categories: Recept Taggar: , , ,
  1. Inga kommentarer än.